Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση δυνάμεων

Η συγκέντρωση των δυνάμεων είναι ουσιαστικής σημασίας για την πνευματική άνοδο --συγκεντρώνω, δηλαδή έρχομαι στο ζωοποιό Κέντρο μου. Όπως ένα δέντρο το κλαδεύουμε για να ψηλώσει, έτσι κι εμείς στη πορεία μας πρέπει να προσέχουμε πράγματα και συνήθειες που προκαλούν διασκορπισμό
. Ο διασκορπισμός προκαλεί απώλεια ενέργειας, και χωρίς ενέργεια δεν μπορούμε να εξελιχθούμε, αφού η ενέργεια είναι η τροφή της συνειδητότητας. Ανούσιες ομιλίες, ανούσιες πράξεις, ανούσιες σκέψεις, όλα αυτά προκαλούν διάσπαση/διασκορπισμό και χρειάζονται κλάδεμα απ'τη ζωή μας ώστε να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε. Χρειαζόμαστε όμως στόχο και κατεύθυνση, με την οποία η θέλησή μας θα δυναμώσει.

Η ζωή δίνει ζωή στη ζωή, γι'αυτό οι σοφοί πάντα μας ωθούν σε συνοχή των εσωτερικών δυνάμεων. Μέσα απ'τη συνοχή και συγκέντρωση, ενωνόμαστε με το σημείο εκείνο το λαμπερό που δίνει φως και ζωή.
Είναι παράξενο, αλλά είναι η επί της ουσίας αδράνεια που προκαλεί τη μεγαλύτερη δράση! Κι από αυτή την αδράνεια, αφού ενώνεται κανείς με τη Πηγή της Ενέργειας, αποκτά περισσότερο θάρρος, αυτοπεποίθηση, χαρά και όρεξη για ζωή και υπηρεσία. Ας είμαστε λοιπόν σοφοί, με το να εστιαζόμαστε με ακρίβεια και στόχο στον εσωτερικό μας Εαυτό/Θεό.
    ΠΗΓΗ  elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: