Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Επαφή με τον εσωτερικό Οδηγό ή Διδάσκαλο

"Θερμάνετε τη σχέση με τον εσωτερικό σας Οδηγό. Ο Οδηγός είναι το φωτεινό σημείο εκείνο στον εσωτερικό ορίζοντα, που η επαφή μαζί Του προσδίδει πληρότητα, αναδόμηση, συνοχή και τελειοποίηση. Αναζητήστε το σημείο αυτό με όλη τη θέληση και θέρμη του πνεύματος."

Η επαφή με τον εσωτερικό μας Οδηγό ή Διδάσκαλο είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση της ψυχής. Πρέπει να μάθουμε να στρέφουμε το βλέμμα μας εκεί τακτικά, μέχρις ότου η σχέση μας με Εκείνον γίνει τόσο σταθερή που νιώθουμε ένα με Αυτόν. Με αποτέλεσμα να έχουμε τέλεια αυτοπεποίθηση, έλλειψη ενοχών, έλλειψη αμφιβολιών και με συνεχή τροφοδότηση σοφίας, καθοδήγησης και άρα σωστής και καίριας δράσης.



Τι είναι αυτό που μας απομακρύνει από την πολύτιμη τροφοδότηση του Οδηγού μας; Φυσικά τα φαινόμενα των αισθήσεων, οι επιθυμίες, το focus στην υλιστική πεζή ζωή. Είμαστε εμείς δηλαδή που προδίδουμε τον Εαυτό. Γι' αυτό συχνά οι πνευματικοί δάσκαλοι επαναλαμβάνουν ότι, δεν είναι ο θεός που απομακρύνεται από μας αλλά εμείς δεν του δίνουμε σημασία γιατί νομίζουμε ότι βρίσκεται αλλού. Που αλλού; Στις σχέσεις, στις ηδονές, στα χρήματα, στη φήμη, στα αποκτήματα, στα παιδιά και σε τόσους άλλους τρόπους και οδούς που έχουμε εφεύρει για να παίρνουμε λίγη ενέργεια. Φυσικά αυτή η τροφοδότηση είναι προβληματική, καθώς κρατά ελάχιστα και έχει σαν παρενέργεια τον πόνο και το καρμικό χρέωμα.

Δεν είναι δύσκολο να ξεφύγουμε απ' αυτή τη κατάσταση. Χρειαζόμαστε να πάρουμε τη δύναμή μας στα χέρια μας και με θέληση να ανέβουμε στο επίπεδο του Οδηγού. Προσοχή χρειάζεται η καθημερινή λανθασμένη καθοδήγηση που παίρνουμε από γονείς, φίλους, κοινωνία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε υλιστικές κοινωνίες που διδάσκουν τον εγωισμό-βαμπιρισμό, κάτι που οδηγεί φυσικά μόνο στη δυστυχία και την ασθένεια. Πρέπει να μάθουμε να ξεσκεπάζουμε τις υποβολές που έχουμε δεχτεί ως προς το τι είναι 'καλό'. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να διακρίνουμε αν κάτι είναι καλό ή κακό: αν ωφελεί το Κοινό Καλό, τότε ωφελεί και μας, ακόμα και αν βγούμε χαμένοι για λίγο. Αν "ωφελεί" μόνο το άτομό μας και βλάπτει συνολικά, τότε αργά ή γρήγορα η πράξη θα βλάψει και μας. πηγή elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: