Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ενθύμηση του εσωτερικού ανθρώπου…. Στοχασμός… Αυτοπαρατήρηση...



Η σύγχρονη επιστήμη, και πιο συγκεκριμένα η κβαντική, μας λέει ότι…… Δεν μπορούμε να παρατηρούμε κάτι ή κάποιον, χωρίς να επιδρούμε σε αυτό.
Επίσης ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα [ όπως νομίζουμε ] αλλά μόνο...   σχέσεις με αυτά .
 Αυτό σημαίνει ότι σαν παρατηρητές, έχουμε μια αλληλοεπίδραση σε όλα που υπάρχουν γύρω μας, αλλά και ……..μέσα μας .
Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο  … είτε είναι κύμα, είτε είναι  σωματίδιο,  και επηρεάζει την συμπεριφορά του. [ Γ. Βίγκνερ]
Επίσης..... ότι αν δεν γίνει παρατήρηση …όλα βρίσκονται σε κατάσταση πιθανότητας.
 Αυτή η συμπεριφορά της ενέργειας να επηρεάζετε από τον παρατηρητή , έχει εξακριβωθεί  σε εργαστηριακές έρευνες κατά επανάληψιν,
Είναι προφανές  ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καινούρια αντίληψη της ζωής και του κόσμου που μας περιβάλει ,και που έχει ειπωθεί με πολλούς και διαφόρους τρόπους από δασκάλους του εσωτερισμού, και αρχαίους φιλοσόφους .
 Όμως προσκολλημένοι  στην Νευτώνεια λογική της αντίληψης του κόσμου, ίσως πάρει λίγο καιρό μέχρι να συνειδητοποιήσουμε  όλοι, ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και όλα αυτά που μας περιβάλουν .
Η ιδέα ότι ο παρατηρητής [ με απλή παρατήρηση ] επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό την ενέργεια  ώστε να αλλάζει την συμπεριφορά της  και να μετατρέπετε   σε σωματίδιο η κύμα, είναι μεγαλειώδης .
  Με αυτό τον τρόπο ,έρχεται η ιδία η επιστήμη να αποδείξει  μέσα  από το……. εργαστήριο ….τις δυνατότητες  υλοποίησης  και  δημιουργίας του ανθρώπινου όντος  .
Ο άνθρωπος όχι μόνο με την δράση του, αλλά και με την παρατήρηση ,την σκέψη, και το συναίσθημα  του υλοποιεί ,και δημιουργεί την κάθε στιγμή στην καθημερινότητα του .
Είναι προφανές ότι η δημιουργία και η υλοποίηση, θα είναι ανάλογη και της ποιότητας των σκέψεων και των συναισθημάτων του .
Η κβαντική επιστήμη έρχεται να αποδείξει ότι ναι …..αυτό είναι γεγονός !!

Η επιστήμη βοηθά τελικά με αυτή την εργασία της,  και στην κατανόηση ότι το φυσικό μας σώμα και γενικότερα ο άνθρωπος,  δεν είναι παρά η δημιουργία και η έκφραση στον υλικό κόσμο μιας συνειδητής επιλογής ,μιας ευφυούς και συνειδητής οντότητας [ πνεύμα ] που βρίσκετε παντού.


<< ο στόχος σας μέσα από τις χιλιάδες ενσαρκώσεις που σας έχουν φέρει μέχρι εδώ, είναι ένας και παραμένει πάντα ο ίδιος:………. να εν-θυμηθείτε πως είσαστε Πνεύμα.>>   [.www.lightworker.gr  και το Γκρουπ [ Elena era ] 

..<< ……. έτσι  λοιπόν  δεν  αφορά  το  να  γνωρίσετε  τον  εαυτό  σας,……. αφορά  απλά  το  να  είσαι  το …. Εγώ  Είμαι.>>  [Adamus στο crimsoncirclewww.nowdirection.gr  [Geoffrey Hoppe]  

<<Στο δικό μας ηλιακό σύστημα από τα όντα που φέρουν υλική μορφή ,ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που αποκτά αυτοσυνείδηση, ή συνείδηση του εαυτού του.......................................
 Η  δυσκολία που παρουσιάζει το ανθρώπινο ον στο θέμα αυτό της συνειδητότητας  είναι ότι έχει ταυτοχρόνως μια αντίληψη του εαυτού του, και μια αντίληψη του εξωτερικού κόσμου που το περιβάλλει. 
.>>  [  Κουτ Χουμι σε μια από τις επιστολές των διδασκάλων της σοφίας]

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργεί και να υλοποιεί περισσότερο  προς τα …έξω ,αφού εκεί εστιάζει περισσότερο  την προσοχή του  .


 Τη μπορεί να συμβεί λοιπόν αν εμείς σαν παρατηρητές αρχίσουμε τώρα να παρατηρούμε τον εαυτό μας ;
Αν αντί την προσοχή μας να την στρέφουμε προς τα έξω ,την συγκεντρώναμε στην καρδιά μας ;.
Πόσο θα επηρέαζε αυτή η μετατόπιση της προσοχής την ψυχολογία μας;
 Kαι τη δυνατότητες θα είχαμε πλέον σαν ανθρώπινα όντα ;   

Στην φύση ότι αντιλαμβανόμαστε είναι αποτέλεσμα δυο βασικών αρχών ,όλα προέρχονται από την σχέση της δόνησης, με την ύλη .
 Η  δόνηση είναι η αρσενική ισχυρή, και ενεργητική δύναμη,  και η ύλη θηλυκή  και παθητική δύναμη.  
Η ισορροπία αυτών των δυο δυνάμεων μέσα μας έχουν σαν αποτέλεσμα την αρμονία, και αυτό που ενώνει αυτές τις δυο δυνάμεις είναι η…. αγάπη …[? ]…….. που κρατάει τα πάντα ενωμένα, και σε συνεχή κίνηση  .


 << Τι χρειάζεστε για να ενσωματώσετε το φωτεινό σας σώμα, που αγκαλιάζει όχι μόνο το Πνεύμα σας, αλλά ολόκληρη την ύπαρξή σας, μαζί και την βιολογία σας ;
Αυτό που χρειάζεται για να το ενσωματώσετε είναι η ενεργειακή ισορροπία σας, χρειάζεται να βρίσκεστε σε αρμονία με τον εαυτό σας.!!!>>  Κουτ χουμι  στο www.newenergy.com. [ Καίτη Τσόλη ] 

Η δόνηση ......και η ύλη ,
η αρσενική...... και η θηλυκή δύναμη σε αρμονία ,
η συνείδηση μας..... μέσα στο σώμα μας.

.
Ο Κουτ Χουμι  σε μια άλλη επιστολή  αναφέρει ………….<< Στον εσωτερισμό υπάρχουν ,θεωρητικά τουλάχιστον ,πολλά μονοπάτια που οδηγούν στην αλήθεια .
Πρακτικά όμως υπάρχει μόνον ένα .
Το μονοπάτι της εμπειρικής γνώσεως .
Ο  ορισμός της για την εμπειρική γνώση μπορεί να διατυπωθεί ως η συνεχής μελέτη και παρατήρηση των αντιδράσεων του εαυτού ,καθώς και η ανακάλυψη των αιτιών αυτών των αντιδράσεων .
Αυτή η διεργασία ,από ένα σημείο και μετά ,συμβαίνει ανά πάσα στιγμή όσο και αν αυτό ακούγεται ακατόρθωτο .
Η  συνεχής αυτό παρατήρηση οδηγεί σε συμπεράσματα που γίνονται εφαρμόσιμα και σε άλλα άτομα .
Εναρμονίζει τη συνειδητότητα του ανθρώπου με δυνάμεις που γίνονται άμεσα αντιληπτές ,όχι όμως από την αρχή ,αλλά γίνονται σταδιακά .
Όταν ο άνθρωπος συνεχίζει την μέθοδο της αυτοπαρατήρησης και εφαρμόσει τον σωστό τρόπο επιλογής ,δηλαδή όταν επιλέγει με γνώμονα την καθολικότητα και όχι την ατομικότητα ,τότε απελευθερώνεται συνεχώς από τα εμπόδια που δεν τον αφήνουν να εκφράσει τον πραγματικό εαυτό του 
Αυτού του είδους η έκφραση αφυπνίζει ολοένα και περισσότερο τον εσωτερικό άνθρωπο ,ο οποίος από μόνος του είναι μια μεγάλη Δύναμη τέτοιας εντάσεως ,που είναι ικανή να έλξη την παρουσία των κοσμικών διδασκάλων . >>

Οι οποίοι διδάσκαλοι  είναι μια συγκεκριμένη μορφή δονήσεων ή κραδασμών υψηλής τάξεως, και προσεγγίζονται με τον ανάλογο κραδασμό ή δόνηση . και δεν βρίσκονται έξω από εμάς αλλά είναι ΕΝΑ με εμάς ,όπως και όλοι μας είμαστε μια οικογένεια ,μια ενότητα αθέατη όμως στις φυσικές μας αισθήσεις .

 Αν ο άνθρωπος μετακινήσει   την προσοχή του από έξω προς τα μέσα [στον  εαυτό του]  τότε σημαίνει ότι  αρχίζει να αυτοπαρατηρήται …..
Από την στιγμή που μεταφέρει την ενέργεια του,  την προσοχή του στον εαυτό του αρχίζει σιγά- σιγά  να δημιουργεί ένα συνεχές κέντρο βάρος μέσα του ,ένα σημείο αναφοράς ,ένα ασφαλές σημείο ,[μια φάτνη όπου γεννιέται το πνεύμα ] αρχίζει να δημιουργεί έναν φωτεινό  χώρο από όπου το πνεύμα μπορεί να εκφράζετε και να βιώνει με πλήρη επίγνωση .
Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρχίζει να δονείτε εσωτερικά όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να μπορέσει σιγά –σιγά να συντονισθεί και να εναρμονισθεί συνειδητά με τις δυνάμεις που διέπουν το σύμπαν .
Η καρδιά παράγει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο ανθρώπινο σώμα .
Η  καρδιά του ανθρώπου είναι το κέντρο όπου μπορεί να συγκεντρώσει αυτή την προσοχή, αυτήν την ενέργεια  και να την αξιοποιήσει με τον πιο κατάλληλο τρόπο , αφού η καρδιά είναι το κομμάτι του εαυτού μας όπου μπορεί να επικοινωνεί με το κάθε όργανο του σώματος ,το κάθε κύτταρο, …………….έτσι και με το πνεύμα .

Ο πρωτόγονος βουδισμός δεν απαιτούσε καμιά λατρεία . δεν αναγνώριζε τους θεούς .
Η μόνη πράξη που απαιτούσε ήταν ο Στοχασμός  !! [ επαγρύπνηση, συνειδητότητα ]. γράφει ο M.Hollebecgue στο …Η αρχαία ινδική το 1928
 Λίγο-λίγο ωστόσο οι πανάρχαιες συνήθειες νίκησαν, και τον βουδισμό τον  κυρίεψε η ανάγκη της λατρείας .
θεοποίησαν το Βούδα ,τα λείψανα του ,τον ίσκιο του ,τα χνάρια των ποδιών του έγιναν αντικείμενα λατρείας και θρησκοληψίας .έχτισαν ναούς , και τον τιμούσαν με την μορφή του παντεπόπτη του καθισμένου στον ανοιγμένο λωτό .
Κάτι παρόμοιο έγινε …..και με τον Χριστό …
Και ο Χριστός ποτέ δεν αναφέρθηκε σε θεούς, παρά μόνο στον << πατέρα του >>, εννοώντας τον εσωτερικό εαυτό του, και  που αντιπροσωπεύει το πνεύμα ,τον εσωτερικό εαυτό  που ο κάθε ένας  μας έχει .
Η εντολή που άφησε είναι η ίδια όπως του Βούδα,   αλλά με άλλα λόγια     
<< να αγρυπνάτε… και να προσεύχεστε >> που σημαίνει ………….συνειδητός… να είσαι [..εγώ είμαι…… το Α και το Ω….]
Και αυτόν επίσης  τον τοποθέτησαν σε θρόνο δίπλα στον …πατέρα του ,ο σταυρός έγινε σύμβολο του χριστιανισμού , χτιστήκαν ναοί ,και με την σειρά τους και οι χριστιανοί τον τιμούν και τον λατρεύουν σαν υιό του ..θεού .
Η λατρεία ,οι τελετές, τα πανηγύρια  και οι γιορτές ,οι εικόνες και τα αγάλματα…. έσβησαν την εσωτερική σημασία και νόημα   που είχαν τα μηνύματα αυτών των διδασκάλων της  επίγνωσης και  της αγάπης .
Πολλοί άλλοι δάσκαλοι πριν και μετά από αυτούς αφήνουν το ίδιο μήνυμα ,ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο ………
 Τώρα και η επιστήμη μας δείχνει τον δρόμο.....<< Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο  … είτε είναι κύμα, είτε είναι  σωματίδιο  >>.
Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ο εαυτός μας ,να είμαστε  το πνεύμα … μέσα στο σώμα. 
Επικεντρώνοντας την ενέργεια μας ,την προσοχή μας στον χώρο όπου μπορεί να εκφράζετε  ο εσωτερικός άνθρωπος - πνεύμα  ……….!






<< Η  αυτοπαρατήρηση είναι φως .
όταν έρχεται το φως ,   οι σκιές εξαφανίζονται , οτιδήποτε μέσα σου είναι αληθινό και πραγματικό , παραμένει , ενώ οτιδήποτε δεν είσαι , η που πίστευες ότι είσαι , εξαφανίζεται ...!>>
Στεφανο Ελιο ντα Αννα [ η σχολή των θεών ]           πηγή    Αθέατος

Δεν υπάρχουν σχόλια: