Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ισορροπία

Δημιουργούμε ανισορροπία στο σύστημα μας με την ποσότητα του φαγητού ή το είδος των τροφίμων που τρώμε. Δημιουργούμε ανισορροπία στο σύστημα μας, μέσω της επιτάχυνσης, εκεί όπου θα έπρεπε να πηγαίνουμε σιγά-σιγά, και με την επιβράδυνση στα μονοπάτια στα οποία θα έπρεπε να επιταχύνουμε. Δημιουργούμε ανισορροπία στο σύστημα μας με το να σκεφτόμαστε, να ζούμε και να δρούμε  γύρω από τον άξονα του εαυτού μας, ξεχνώντας τον Όλο-Εαυτό· με το να σκεφτόμαστε συνέχεια "εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εγώ," ... χωρίς να θυμόμαστε ότι είμαστε κύτταρα στο σώμα του Όλου Εαυτού. Πρέπει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας μεταξύ αυτών των δύο άκρων και να ζήσουμε μια ζωή που είναι υγιής για τους εαυτούς μας και επίσης επωφελής για τον Όλο-Εαυτό. Πρέπει να ζήσουμε τις ατομικές ζωές μας με έναν τρόπο που οι ζωές μας να μετατραπούν σε μια συμβολή για το κοινό καλό.

Όταν οι άνθρωποι είναι μονόπλευροι, μπαίνουν σε μια κατάσταση ανισορροπίας. Για παράδειγμα, οι πνευματικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο το χρόνο τους για να "μετρούν" αγγέλους, και αφήνουν τις παγκόσμιες υποθέσεις σε όσους είναι υλιστές. Τώρα έχουμε έναν κόσμο που από τη μία πλευρά είναι πολύ ιδεαλιστικός, και από την άλλη πλευρά έχει υλικές πολυτέλειες χωρίς σκοπό ή όραμα.

Η προσωπική μας ζωή πρέπει να έχει μια ισορροπία μεταξύ, για παράδειγμα:

ύπνου και εργασίας
ανάπαυσης και μόχθου
εσόδων και δαπανών
πνευματικής ζωής και εγκόσμιων ασχολιών
σώματος και πνεύματος
εαυτού και Όλου-Εαυτού

Αν δεν δημιουργήσουμε μια ισορροπία μεταξύ αυτών των παραγόντων, αποτυγχάνουμε. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ύλη είναι όσο πνευματική όπως και το πνεύμα, και ότι το πνεύμα είναι τόσο υλικό όσο η ύλη.

Οι εξτρεμιστές και φανατικοί μπορούν να ανήκουν είτε στην ύλη ή στο πνεύμα. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι πολύ επικίνδυνο, διότι χρησιμοποιούν την ύλη ή το πνεύμα για δικό τους όφελος, και ενάντια στα συμφέροντα των άλλων. Οι φανατικοί εξτρεμιστές χάνουν μια σημαντική ισορροπία ανάμεσα στο άτομο και το σύνολο, και χρησιμοποιούν όλα αυτά που είναι στη διάθεσή τους κατά του συνόλου.

Στον άνθρωπο, ο Ηλιακός Άγγελος είναι το σημείο ισορροπίας μεταξύ της ανθρώπινης ψυχής και του Κοσμικού Εαυτού, αλλά ελέγχει την ισορροπία μεταξύ του ανθρώπου και των υψηλότερων δυνάμεων προσεκτικά έτσι ώστε ο άνθρωπος να εξελίσσεται με ασφάλεια - αν θέλει να εξελιχτεί. Έτσι, ο Ηλιακός Άγγελος εντυπώνει στην ανθρώπινη ψυχή την ώθηση να καλλιεργήσει το σώμα της, τα συναισθήματά της και το νου της, αλλά εν τω μεταξύ, να καλλιεργήσει τη δύναμη της θέλησης, την αγάπη της και το φως, έτσι ώστε ο αναπτυσσόμενος μηχανισμός της προσωπικότητας να μπορεί να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει δημιουργικά την αύξηση της ροής των πνευματικών ενεργειών.

Κάθε φορά που πρόκειται να γίνετε ακραίοι, να θυμάστε ότι είστε εκτός λειτουργίας. Αλλά οι άνθρωποι χειραγωγούν μια τέτοια ιδέα και νομίζουν ότι αν κάποιος είναι ευγενής, θα πρέπει να προσπαθήσει να είναι πρόστυχος, προκειμένου να εξισορροπήσει τον εαυτό του· ή αν είναι αγνός, πρέπει να πάει στην πορνεία για να ισορροπήσει τον εαυτό του. Για να κάνουμε το παραπάνω σκεπτικό σαφές και απλό, μπορούμε να πούμε: Αν κάθεστε σε μια σπηλιά για έναν μακρύ διαλογισμό, να διαθέσετε ίσο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων. Αν διαβάζετε και διαλογίζεστε όλη την ημέρα, θα βγείτε εκτός ισορροπίας, αν δεν δημιουργήσετε για τον εαυτό σας ίσο χρόνο για εργασία, μόχθο ή υπηρεσία.

Μόνο εκείνοι που κατανοούν το μυστικό της ισορροπίας μπορούν να εξελιχθούν σε ανώτερες σφαίρες ουσίας και σε ανώτερες σφαίρες πνευματικότητας. Κάθε επέκταση της συνειδητότητας και κάθε μύηση επιτυγχάνεται μέσω μιας στιγμής ισορροπίας στην οποία οι υλικές και οι πνευματικές πλευρές σας εναρμονίζονται σε τέτοιο βαθμό που να καθίσταται δυνατή η διαφυγή προς μια υψηλότερη κατάσταση της συνειδητότητας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.1        elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: