Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα στη θρησκεία, στην Διδασκαλία

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν υπάρχει καμία πραγματικότητα στη θρησκεία, στην Διδασκαλία· ότι αυτά που δίνουν οι θρησκείες και οι διδασκαλίες δεν είναι πραγματικά, δεν είναι γεγονότα, ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Οι άνθρωποι σκέφτονται έτσι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που ειλικρινά ασκούν τη θρησκεία τους ή ζουν τη διδασκαλία είναι πολύ διαφορετικοί από εκείνους που μισούν τη θρησκεία ή τη διδασκαλία.

Πρώτα απ' όλα, οποιαδήποτε θρησκεία ή Διδασκαλία έχει πρότυπα, αρχές, στόχους, σκοπό και αρετές. Τι μπορεί να είναι η ζωή χωρίς πρότυπα, προς τα οποία αγωνιζόμαστε; Τι μπορεί να είναι η ζωή αν δεν έχουμε αρχές; Τι μπορεί να είναι η ζωή αν δεν έχουμε υψηλούς στόχους ή έναν υπέρτατο σκοπό; Τι μπορεί να είναι η ζωή χωρίς αρετές;

Μπορείτε να φανταστείτε δύο ανθρώπους που γεννήθηκαν από τους ίδιους γονείς, αλλά ο ένας έχει μια αληθινή θρησκεία ή Διδασκαλία στην καρδιά του. Ο άλλος ακολουθεί τυφλά τις παρορμήσεις και τα ένστικτά του, τα εγωιστικά συμφέροντά του, και ζει μια ζωή χωρίς έναν ευγενή στόχο ή ανώτατο σκοπό, ο οποίος ζει σε φαύλες συνήθειες και αισθάνεται περήφανος για αυτές.

Κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι μερικοί άνθρωποι που έχουν θρησκεία ζουν χειρότερα από ό, τι εκείνοι που δεν έχουν θρησκεία. Για μια στιγμή τότε ας δεχθούμε ότι αυτό είναι όντως έτσι. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν ζουν σύμφωνα με τη θρησκεία ή τη Διδασκαλία τους, ουσιαστικά δεν έχουν πραγματικά τη θρησκεία ή τη Διδασκαλία. Αν νομίζουμε ότι την έχουν, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουν δελεαστεί από τον κατώτερο εαυτό τους, και για λίγο δεν μπόρεσαν να ζήσουν σύμφωνα με τις αρχές και τους ηθικούς κανόνες τους.

Γιατί τέτοιοι άνθρωποι να είναι σε χειρότερη θέση από ό, τι εκείνοι που ζουν συνεχώς χωρίς κάποια πίστη; Είναι πιο πιθανό ότι οι ηθικοί κανόνες και οι αρχές θα εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να ανορθώσουν ένα άτομο που έχει εκπέσει, αλλά ποιος ή τι θα οδηγήσει ένα άτομο που δεν ζει στην πίστη;

Ορισμένοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι ένα άτομο χωρίς θρησκεία ή την διδασκαλία μπορεί να ζήσει μια καλή ζωή, με την τήρηση του νόμου. Φυσικά, ο νόμος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εκπροσώπηση ορισμένων αρχών και ηθικών  κανόνων που επιβλήθηκαν πάνω στο λαό. Αλλά επειδή ο νόμος είναι αναγκαστικός, το άτομο δεν θα υπακούσει το νόμο απ' τη στιγμή που θα μπορεί να ξεφύγει από το νόμο. Η υπακοή στο νόμο είναι μηχανική. Δεν σχετίζεται με μια εσωτερική μεταμόρφωση.

Γιατί να είναι λάθος αν ένα παιδί πιστεύει στους αγγέλους και ζει σαν να ζούσε στην παρουσία τους; Γιατί αυτό θα ήταν κακό; Δεν είναι καλύτερο γι 'αυτό να πιστεύει σε αγγέλους, παρά να πιστεύει σε δολοφόνους κι εγκληματίες, και να ονειρεύεται βία όλη τη διάρκεια της νύχτας;

Οι πεποιθήσεις μας, οι ιδέες και τα οράματά μας έχουν τεράστια επιρροή στη ζωή μας. Μέσα από τη δημιουργική φαντασία μας μπορούμε να φέρουμε σε ύπαρξη την προστασία που θέλουμε. Γιατί να μην χρησιμοποιούμε την εσωτερική δημιουργικότητά μας και να σκεφτόμαστε ότι η φαντασία έχει επίδραση στη ζωή μας;

Η πίστη είναι μια ψυχική δύναμη που κάνει πράγματα να υπάρχουν και να είναι πραγματικά. Υπαρκτά πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας αν δεν έχετε πίστη σε αυτά. Μη υπαρκτά πράγματα μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή σας αν έχετε πίστη σε αυτά.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1               elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: