Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η αντανάκλαση της ενέργειας...Ο Μύθος του Νάρκισσου


Ο άνθρωπος  εκφράζει  και εκδηλώνει  την συμπαντική  ενέργεια  η οποία ρέει  δια μέσω του συγκινησιακού, διανοητικού , και κινητικό-σεξουαλικού  του κέντρου, με πολλούς τρόπους.

Είμαστε κομμάτι του παλμού της ζωής που ζητά έκφραση, σε μια αιώνια και συνεχή κίνηση .

 Αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει αναπόφευκτα, διότι  η ανθρώπινη έκφραση και δημιουργία είναι  ένα μέρος της συμπαντικής   ροής, που   ρέει μέσα   από το διανοητικό,  το συγκινησιακό  και από το κέντρο της κίνησης και του σεξ  σαν μια δημιουργική  έμπνευση.  

 Όλο  αυτό είναι η συμπαντική πνοή, η οποία ρέει συνεχώς ξεκινώντας από το απόλυτο και τους  πνευματικούς κόσμους  μέχρι το φυσικό κόσμο και τις κατώτερες διαστάσεις.
Και επανέρχεται…..
 Η  ενέργεια συνεχίζει πάντα τον κύκλο της ,  δηλαδή….. ξανά  επιστρέφει από τις κατώτερες διαστάσεις προς τις ανώτερες διαστάσεις και τους πνευματικούς κόσμους  .

 Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συνεχώς μέσα στο αιώνιο τώρα     και  εκτός από τον ανθρώπινο βασίλειο  σε αυτό συμμετέχουν και  τα άλλα  βασίλεια του πλανήτη……….. το ζωικό, το φυτικό, και  το ορυκτό .

 Το κάθε ον πάνω στον πλανήτη ανάλογα με την δυνατότητα του και τις ιδιότητες του έχει  και την αποστολή του να  μετατρέπει συγκεκριμένες ενέργειες.
Όμως οι ανθρώπινες  φυσικές μας αισθήσεις και η περιορισμένη αντίληψη μας  δεν μας δίνουν  την δυνατότητα να  αντιληφτούμε , παρά μόνο ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι τους  .

Όταν κατέρχεται η ενέργεια συμπυκνώνετε  διαρκώς, και σταδιακά  υλοποιείτε,  και αφού  πρώτα ενωθεί  με  διάφορα άλλα  ενεργειακά στοιχεία, αρχίζει να μεταβάλετε.

 Όπως  πχ οι αστρικές ενέργειες ,  οι οποίες σταδιακά καθώς εκδηλώνονται  μετατρέπονται  σε αιθερικά στοιχεία [ τα Τάτβας * ] τα οποία με την σειρά τους καταλήγουν να εκδηλωθούν σαν   φυσικά στοιχεία [ γη, νερό, φωτιά, αέρας]…..
Όλα αυτά     κάνουν  άπειρες συνθέσεις  ,  και τελικά  η ενέργεια αποκρυσταλλώνετε σε διάφορες μορφές, και συμπυκνώσεις με διάφορα  χρώματα  σχήματα, ήχους …..στο φυσικό κόσμο  ..

Όλος αυτός ο υπέροχος κόσμος με τους απίστευτους σχηματισμούς, τα υπέροχα  χρώματα , τα παράξενα  όντα, αινιγματικά φαινόμενα  είναι μια  αντανάκλαση μιας αιώνιας αρχής, που υλοποιείτε και  συγχρόνως πνευματοποιείτε συνεχώς  .
<< ότι είναι πάνω είναι και κάτω>> [ Σμαραγδένιος πίνακας ]
Ο άνθρωπος έχει πραγματικά μια εξέχουσα θέση στο σημείο  [ στην διάσταση]  που τοποθετείτε η ύπαρξη του σαν πνευματική και φυσική οντότητα ……..

Και του δίνετε η δυνατότητα να πειραματιστεί και να βιώσει μέσα του όλη αυτή την κίνηση της συμπαντικής ενέργειας  ………..
όμως δεν το γνωρίζει, και δεν μπορεί να  βιώσει αυτή την υπερβατική κατάσταση  αν ο ίδιος ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν το επιδιώξει !! .

   Όταν ανέρχεται  η συμπαντική  ενέργεια  και επιστρέφει στην πηγή της , εκλεπτύνετε και  τελικά πνευματοποιείτε,  αφήνοντας σταδιακά τα ενεργειακά φυσικά στοιχεία και τα ενεργειακά αιθερικά στοιχεία, αστρικά κλπ,  εκεί από όπου αρχικά τα συνέλεξε,  δηλαδή εκεί όπου το κάθε ένα ανήκει, ώστε αμέσως να χρησιμοποιηθούν και πάλι,  δημιουργώντας  αλλά σχήματα, μορφές  και σώματα.

Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας ήταν δυο από τους πολλούς φιλοσόφους οι οποίοι πίστευαν  ότι η ύλη δεν χάνετε αλλά  ότι απλά αλλάζει μορφή.
Αυτό που λέμε <<ύλη>> οφείλει την ύπαρξη της  σε μια πνευματική αρχή …….ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΗ .
 Και   η  συμπαντική ενέργεια ,[  Τσι για τους κινέζους, πράνα για τους ινδούς, κλπ] που την διαμορφώνει συνθέτοντας τα απαραίτητα στοιχεία, είναι η έκφραση   ….του  << είναι >>,   της <<μεγάλης αιτίας>> Της πνευματικής αρχής.

  Αυτό έχει σαν συνέπεια η ενέργεια  που στην ουσία της είναι η ίδια  πνευματική αρχή σε εκδήλωση  ….ποτέ να μην χάνετε ποτέ να μην πεθαίνει,  απλά να αλλάζει μορφές και συχνότητες όποτε είναι αυτό αναγκαίο, και να έχει συνεχή ροή .

Η συμπαντική ροή απλά ρέει , δεν έχει κανόνες , δεν είναι οντότητα, ρέει μέσα στην ελευθερία της  και δεν κάνει  κανενός είδους επιλογές.

Στον  άνθρωπο δίνετε η δυνατότητα από  την θέση που βρίσκετε σαν πνευματικό ον,  να  μπορεί αν το θέλει να  βιώσει την ροή της συμπαντικής ενέργειας και να συνειδητοποιήσει τελικά ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της .

Αλλά επίσης έχει και την δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει,,,,,,,  όχι να σταματήσει  την ροή αυτής της συμπαντικής ενέργειας [διότι αυτό είναι αδύνατον], αλλά όμως έχει την δυνατότητα  να την παραμορφώσει , ή να την εκτρέψει.

Μπορούμε να πούμε ότι όταν ο άνθρωπος αφήνει την ροή αυτή ελεύθερη να ρέει  μέσα από τα κέντρα του  τότε είναι η……. αλήθεια …!
Όταν την παραμορφώνει ή την εκτρέπει  τότε δημιουργείτε   το …..ψέμα …..!

Στην ελληνική μυθολογία υπάρχει ο μύθος του Νάρκισσου και της ηχώ **….εκεί   εμφανίζεται  πολύ όμορφα η αντανάκλαση της εικόνας και του ήχου,  δυο χαρακτηριστικά του κόσμου μας που μας γοητεύουν και τελικά  μας αποκοιμίζουν βαθειά.

Η αντανάκλαση   τόσο της εικόνας όσο και του ήχου….. δεν είναι η πραγματικότητα
είναι μόνο η…… αντανάκλαση …….μιας πραγματικότητας.

Η συμπαντική ενέργεια εκτρέπετε και παραμορφώνετε μονάχα με έναν τρόπο ….
όταν ξεχνάμε τον εαυτό μας!!!
Όταν είμαστε ασυνείδητοι!!!

Ο Νάρκισσος ερωτεύτηκε την ...αντανακλαση του εαυτού του   [ ξέχασε τον εαυτό του] και πνίγηκε θαυμάζοντας το  <<είδωλο>> του.

Όλοι οι άνθρωποι άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο Είμαστε νάρκισσοι …..γοητευόμαστε καθημερινά από τον εαυτό μας ταυτιζόμαστε με τις ιδέες μας, τα συναισθήματα μας , τις συνήθειες μας, και όλα αυτά  τα επεκτείνουμε και τα προβάλουμε στο κόσμο μας παραμορφώνοντας την ενέργεια .

Όλες αυτές οι πεποιθήσεις , τα πρέπει,  και τα δόγματα, κλέβουν και  εκτρέπουν την ενέργεια διοχετεύοντας την στην ισχυροποίηση  των πεποιθήσεων, και των δογμάτων μας,  ισχυροποιώντας  και τρέφοντας το << εγώ >> μας .......δηλαδη το ψέμα .
Στο μύθο……. η νύμφη Ηχώ,   [η αντανάκλαση του ήχου] επαναλάμβανε αυτά που ο Νάρκισσος μουρμούριζε στο είδωλο το οποίο έβλεπε στα νερά μιας λίμνης …..  με αποτέλεσμα ο Νάρκισσος να μπερδεύετε ακόμα περισσότερο νομίζοντας ότι του μιλά η εικόνα του,  ενώ ήταν μόνο η αντανάκλαση της φωνής του και η σκεψη του ....... από την νύμφη Ηχώ.


Ο μύθος μας μεταφέρει το μήνυμα μέσα από το  φαινόμενο της αντανάκλασης, την αποφυγής της ταύτισης της συνείδησης μας με την <<εικόνα του κόσμου >> που είναι τελικά η αντανάκλαση του εαυτού μας, και η αντανάκλαση όλων αυτών των ενδόμυχων ψυχολογικών και υποσυνείδητων καταστάσεων τα οποία μόνο αυτοπαρατηρώντας τον εαυτό μας μπορούμε να τα ανακαλύψουμε .

Όλα αυτά που βλέπουμε αγγίζουμε ακούμε είναι η αντανάκλαση μιας  πραγματικότητας την οποία όμως εμείς δημιουργήσαμε εκτρέποντας την ενέργεια μας …… όμως δεν είναι  η πραγματικότητα.


Όσο ψέμα έχουμε μέσα μας, τόσο ανάλογα ψεύτικος είναι και ο κόσμος γύρω μας   
Όλα αυτά που σκεφτόμαστε δεν είναι η αλήθεια .....είναι μια  αντιγραφή και  μια απομνημόνευση.

Έχουν όμως μέσα τους εγκλωβισμένη πνευματικότητα , θεϊκή πνοή, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να έχουν  ύπαρξη.  για αυτό και μας φαίνετε τόσο αλήθεια το ψέμα, 
διότι στο βάθος υπάρχει κριμένη αλήθεια.
Κάθε κεφάλι και ένας κόσμος ,
γι αυτό και για τον κάθε ένα και για κάθε μια ο κόσμος φαίνεται να είναι διαφορετικός
ενώ τα προβλήματα…. ίδια [?]
Ο κόσμος, οι  συνάνθρωποι μας, τα γεγονότα, μας δείχνουν αυτά που χρειάζεται να αλλάξουμε μέσα μας για να κατακτήσουμε την ψυχολογική ελευθερία μας.

 Όσο ταυτιζόμαστε με τα πρόσωπα και τα γεγονότα γινόμαστε θύματα μιας αυταπάτης , όπως ο Νάρκισσος,  και χανόμαστε μέσα στα είδωλα και την ψευδαίσθηση.

Συνεχώς γύρω μας φαίνεται ότι όλα αλλάζουν ..
παρασυρόμαστε μέσα στη δίνη των γεγονότων και των καταστάσεων …
υπάρχει όμως ένα σταθερό σημείο μέσα μας,     στο οποίο όταν εστιάζουμε, κανένα γεγονός και καμία κατάσταση δεν μπορεί να μας γοητεύσει και να μας παρασύρει στην ψευδαίσθηση.

Τότε όταν υπάρχει μέσα μας καθαρή ενέργεια να ρέει ελεύθερα, τότε μόνο  μπορούμε να διακρίνουμε και την αλήθεια στο κόσμο μας.
Εστιαζόμενοι στην καρδιά μας διατηρούμε την ενέργεια μας καθαρή , ελεύθερη,  εκφράζουμε την αλήθεια μας και μαθαίνουμε να ταξιδεύουμε στο ταξίδι που λέμε ζωή, βιώνοντας τις προσωπικές μας  εμπειρίες  όπως πραγματικά είναι ….χωρίς την παραμόρφωση και την έκτροπη από το  εγώ.
Xωρίς την παρέμβαση της σκέψης και της διανόησης 
                                                              με οδηγό την συνείδηση

 μέχρι να επιστρέψουμε   στην δική μας… Ιθάκη !
atheatos.blogspot.gr

Όταν ο νάρκισσος πνίγηκε στα νερά της λίμνης , πέρασαν οι νύμφες του δάσους  <<Ορειαδες>> και διαπίστωσαν ότι η  λίμνη είχε μετατραπεί από λίμνη γλυκού νερού σε αμφορέα αλμυρών δακρίων.

-           _  Γιατί κλαις?    ρώτησαν οι Ορειαδες
-          _     Κλαίω για τον Νάρκισσο είπε η λίμνη.
-          _      Δεν παραξενευόμαστε που θρηνείς με τέτοιο τρόπο για τον Νάρκισσο …ήταν τόσο όμορφος …!!
-          _       Ήταν όμορφος ο Νάρκισσος ?.... ρώτησε η λίμνη
-          _              Αυτό ποιος μπορεί να το ξέρει καλύτερα από εσένα ? απάντησαν οι Ορειαδες… από εμάς πάντα προσπερνούσε , μα εσένα πάντα σε εζήταγε για να ξαπλώσει πλάι σου, και να καθρεπτίζει στον καθρέπτη των νερών σου την ομορφιά του.
Η λίμνη έμεινε για λίγο σιωπηλή και μετά είπε …..
-   κλαίω για τον Νάρκισσο …αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ήταν όμορφος .
Κλαίω για τον Νάρκισσο διότι κάθε φορά που έσκυβε στις όχθες μου, εγώ μπορούσα να βλέπω στα βάθη των ματιών  του , την αντανάκλαση της ίδιας μου της ομορφιάς .      [ Oscar Wilde ] 

*  Μια από τις σημαντικότερες έννοιες στη μελέτη του Εσωτερισμού, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει σε βάθος την εσωτερική λειτουργία της Φύσης, είναι αυτή των Τάτβας. Τάτβας είναι σανσκριτική λέξη που η έννοιά της εκφράζει τις μορφές και ιδιότητες με τις οποίες εκδηλώνονται τα Κοσμικά Πεδία Ενέργειας. Τα Τάτβας είναι μορφές δόνησης που αποτελούν την αρχιτεκτονική δομή της Φύσης σε όλες τις εκδηλώσεις της. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πέντε και συνδέονται με τα πέντε Στοιχεία του παραδοσιακού Εσωτερισμού: Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά και Αιθέρας. Οι δονητικές αρχές αυτών των στοιχείων είναι τα Τάτβας, που στην απόκρυφη ανατολική παράδοση ονομάζονται αντίστοιχα: Πρίτβι, Άπας, Βαγιού, Τέγιας και Ακάσα. Συμβολικά αλλά και λειτουργικά, αυτά τα Στοιχεία ρυθμίζουν κάθε εκδήλωση της Φύσης, στα πέντε διάφορα πεδία της, όπως το Φυσικό, το Ζωτικό, το Συναισθηματικό, το Νοητικό 


Δεν υπάρχουν σχόλια: