Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

7 κατηγορίες ομιλίας - Τορκόμ Σαρανταριάν


Υπάρχουν 7 κατηγορίες ομιλίας:

1. εμπνευσμένη ομιλία.
2. ελεγχόμενη ομιλία.
3. παραπλανητική ομιλία.
4. μηχανιστική ομιλία.
5. υπνωτισμένη ομιλία.
6. συκοφαντική ομιλία.
7. κακοήθης ομιλία

1. Η εμπνευσμένη 
ομιλία σας φέρνει πραγματικότητα, κατεύθυνση, διαύγεια, ομορφιά, οράματα και αποκάλυψη. Μέσω μιας τέτοιας ομιλίας σας καθοδηγούν ανώτερες δυνάμεις. Σας φωτίζουν, σας φέρνουν ιδέες και οράματα των ανώτερων κόσμων.

Μια τέτοια ομιλία σας κάνει δημιουργικούς, γιατί διεγείρει τη φλόγα των δημιουργικών πυρών μέσα σας. Σας φέρνει ενθουσιασμό, το πυρ των θεών. Μέσω εμπνευσμένων λόγων τα Μεγάλα Όντα οδηγούν τον άνθρωπο στην ατραπό της ομορφιάς και της τελείωσης.

Κάθε φορά που ακούτε εμπνευσμένη ομιλία, ο εσωτερικός σας μηχανισμός αρχίζει να διευθετείται, να διορθώνεται και να εξισορροπείται. Η εμπνευσμένη ομιλία φέρνει δημιουργικότητα στο περιβάλλον, στο σώμα και στο ψυχολογικό σας σύστημα. Επίσης θεραπεύει και εξαγνίζει την αύρα σας. Αν εμπνέεστε από τις Ανώτερες Περιοχές, η ομιλία σας θεραπεύει τις ασθένειές σας και φορτίζει την αύρα σας με ζωοδοτικά ρεύματα.

Η εμπνευσμένη ομιλία σκορπάει τη χαρά. Η χαρά είναι αποτέλεσμα της επαφής με τους Ανώτερους Κόσμους. Δεν υπάρχει χαρά αν τα έχετε ή τα γνωρίζετε όλα αλλά δεν έχετε καμιά σχέση με τους Ανώτερους Κόσμους.

Η εμπνευσμένη ομιλία σας εξυψώνει, που σημαίνει ότι ανυψώνει την εστία της συνείδησής σας από τα κατώτερα κέντρα στα ανώτερα. Αντί να είστε σκλάβος του στομαχιού, του σεξ και του εγώ σας, ανυψώνεστε προς μεγαλύτερο φως, αγάπη και ομορφιά.

Η εμπνευσμένη ομιλία σας χαρίζει θάρρος και τόλμη. Διευρύνει τη συνείδησή σας και την αγάπη σας για την ανθρωπότητα και τη Φύση.

Αν κάνουμε εμπνευσμένες συζητήσεις μεταξύ μας, θα νιώσουμε την εσωτερική ομορφιά μας να αυξάνεται. Θα νιώσουμε περισσότερη ενέργεια και θα δούμε τον Ήλιο να λάμπει πάνω σε όλες τις ζωντανές μορφές. Αυτή η ομιλία ανήκει στους μεγάλους Μυημένους, η συνείδηση των οποίων λειτουργεί στην περιοχή της ενόρασης, ή της Πνευματικής Τριάδας.

2. Η ελεγχόμενη ομιλία είναι εκείνη που κάνετε όταν σκέφτεστε σοβαρά τι θα πείτε. Αυτό το είδος ομιλίας είναι σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτοί ανοίγουν το στόμα τους και οι λέξεις ξεπηδούν δεξιά αριστερά.

Η σχεδιασμένη ελεγχόμενη ομιλία είναι ισορροπημένη ομιλία. Οι συνέπειες των λόγων σας γίνονται ορατές. Τα αποτελέσματά τους γίνονται αισθητά.

Πριν ανοίξετε το στόμα σας σκεφτείτε πως και τι πρόκειται να πείτε. Αναρωτηθείτε, "πρόκειται η ομιλία μου να αυξήσει το φως, την αγάπη, την ομορφιά, την αγαθότητα, τη δικαιοσύνη, τη χαρά και την ελευθερία και να οδηγήσει τον ακροατή προς την ατραπό της τελείωσης; Θα οδηγήσει η ομιλία μου προς την ενότητα, τη συνεργασία και την κατανόηση;" Αν όχι, θα είναι καλύτερα να μείνετε σιωπηλοί.

Αν η ομιλία σας πρόκειται να στραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και να μολύνει τη δική σας και την αύρα των άλλων, σταματήστε την. Γιατί να μολύνετε τη δεξαμενή σας μέσα στην οποία ζείτε και υπάρχετε;

Η ελεγχόμενη, προσεκτική ομιλία είναι σοβαρή. Αρχίζετε να πλάθετε τις λέξεις σας σε λόγια, αλλά πριν τα προφέρετε τις λογοκρίνετε. Εξετάζετε τις σωστές λέξεις, το σωστό τόνο της φωνής, το σωστό χρόνο και το σωστό μέτρο και ύστερα μιλάτε. Μια τέτοια ομιλία είναι αποτελεσματική και προκαλεί προσοχή και σεβασμό.

Η ελεγχόμενη ομιλία εξετάζει το στοιχείο του χρόνου. Διαλέγει την κατάλληλη ώρα, το κατάλληλο πρόσωπο, την κατάλληλη στιγμή της μέρας. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την προσεκτική ομιλία δεν πετάει τις λέξεις σαν ποπ-κορν, αλλά τις μετράει και ελέγχει τη ροή τους.

Η ελεγχόμενη ομιλία δεν είναι αποτέλεσμα αναστάτωσης, θυμού, φόβου, μίσους, εκδίκησης...

Η προσεκτική ομιλία είναι σύγχρονη ομιλία. Για παράδειγμα, ένα παιδί τρέχει και σας λέει "έγινε ατύχημα και τρία άτομα πέθαναν!" Έπειτα μαθαίνετε τη σωστή πληροφορία, σύμφωνα με την οποία τα τρία άτομα απλώς χτύπησαν, ανέκτησαν τις αισθήσεις τους στο νοσοκομεία και μια εβδομάδα αργότερα βγήκαν απ'το νοσοκομείο. Το αγόρι δεν έδωσε τη σωστή πληροφορία με την ομιλία του: η ομιλία του δεν ήταν ενημερωμένη.

Τα αποτελέσματα ψεύτικων ειδήσεων ή πληροφοριών μπορεί να είναι καταστροφικά για κάποια άτομα. Η προσεκτική ομιλία είναι ενημερωμένη και χωρίς υπερβολές.

Η προσεκτική ομιλία είναι ελεγχόμενη ομιλία. Η φωνής σας ελέγχεται. Οι λέξεις διαλέγονται με το σωστό τρόπο. Ο τόνος σας είναι σωστός. Η συμπεριφορά σας βρίσκεται κάτω από έλεγχο. Μια τέτοια ομιλία είναι αποτελεσματική γιατί εσείς βρίσκεστε μέσα στην ομιλία σας, συγκεντρωμένος και σε εγρήγορση.

Μερικοί άνθρωποι μιλούν, αλλά χρησιμοποιούν λαθεμένο τόνο και χειρονομίες. Δεν σας κοιτάζουν στα μάτια, ή δεν προφέρουν τις λέξεις με το σωστό τρόπο. Μερικές φορές μασάνε τα λόγια τους. Άλλες φορές τα μπερδεύουν ή τονίζουν λάθος λέξεις τη σωστή στιγμή, ή σωστές λέξεις σε λάθος χρόνο. Η προσεκτική ομιλία εξετάζει όλα αυτά τα σημεία. Δεν συνεχίζει σαν πλημμυρίδα, αλλά είναι μετρημένη και ελεγχόμενη.

Για παράδειγμα, κάποιος που ελέγχει την ομιλία του δε λέει: "Πάντα αυτό κάνεις... Η μητέρα σου ήταν σαν κι εσένα... Ποτέ δεν πήρες την κατάλληλη μόρφωση... Τα παιδιά σου γίνονται ένα αντίγραφό σου... Και έχω κουραστεί από σένα..." Αυτή είναι ανεξέλεγκτη, όχι ελεγχόμενη ομιλία.

Ακόμα και τα θετικά και εποικοδομητικά λόγια πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Όταν βρισκόμουν στην Ευρώπη μια μέρα συνάντησα μια οικογένεια. Είχαν μια όμορφη κόρη δέκα χρονών. Στη συζήτησή μου με τους γονείς της είπα: "Είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι, πολύ συμπαθής. Θα ήθελα να μπορούσα να την πάρω μαζί μου στην Αμερική." Το κοριτσάκι έτρεξε, μ'αγκάλιασε και είπε "Σ'αγαπώ". "Κι εγώ σ'αγαπώ". Τότε θα έλθω μαζί σου όταν γυρίσεις στην Αμερική". Ένιωσα παγιδευμένος, δεν ήξερα πως να ξεφύγω. Όταν γύρισα στην πατρίδα, η μητέρα της μου έγραψε: "Κλαίει συνέχεια και θέλει να έλθετε και να την πάρετε στην Αμερική. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σας αγαπάει τόσο πολύ, κάνει σαν τρελή. Μέρα και νύχτα μιλάει για σας, για την μουσική σας... και κλαίει... Παρακαλώ πείτε μας τι να κάνουμε μαζί της". Όλα αυτα ήταν αποτέλεσμα απρόσεκτης ομιλίας.

Λέμε λόγια που δεν τα εννοούμε αλλά το αποτέλεσμα τέτοιων λόγων είναι μερικές φορές δραστικό. Η ελεγχόμενη ομιλία βλέπει το αποτέλεσμα πριν ελευθερώσει την αιτία.

Κάποια μέρα ένας φίλος είπε: "Είχα μια διαφωνία με τη γυναίκα μου. Αστειευόμενος είπα, 'θα σε χωρίσω'. Μπορείτε να φανταστείτε ότι την επόμενη μέρα πήγε στο δικηγόρο της και ετοίμασε τα χαρτιά του διαζυγίου και τώρα κανείς δεν μπορεί να την κάνει να αλλάξει απόφαση;..."

Η προσεκτική ομιλία φωτίζει τους ανθρώπους. Φέρνει σταθερότητα, διαύγεια και κατανόηση. Η ελεγχόμενη ομιλία είναι σαν ένα καλοφτιαγμένο γεύμα που είναι γευστικό και θρεπτικό. Εκείνοι που τρώνε ή σερβίρουν δηλητηριώδη γεύματα είναι οι καλύτεροι πελάτες των γιατρών και των νοσοκομείων.

Η προσεκτική ομιλία είναι σχεδιασμένη ομιλία. Ένα άτομο με προσεκτική ομιλία γνωρίζει πως να αρχίσει, πως να συνεχίσει και πως να τελειώσει, φτιάχνοντας στο νου των άλλων μια καλοσχεδιασμένη κατασκευή.

3. Η παραπλανητική ομιλία είναι γεμάτη ψέματα, ιδιοτέλεια, εγωισμό, μίσος και φαντασία. Είναι χωριστική και καταστροφική.

Η παραπλανητική ομιλία προέρχεται από χωριστικά συμφέροντα. Παραπλανεί τους ανθρώπους και δημιουργεί σύγχυση, παρανοήσεις και χάσματα. Αυξάνει το σκοτάδι.

Παραποιείτε ειδήσεις, συνομιλίες και χαρακτήρες και λέτε κάθε είδους ψέμα, έξυπνα και με πονηρά κίνητρα και κάνετε τους ανθρώπους να σας πιστέψουν για λίγο. Η παραπλανητική ομιλία δημιουργεί ολοκληρωτική διαταραχή στην αύρα σας και βλάπτει τον κομπιούτερ σας. Όταν ο κομπιούτερ σας πάθει βλάβη ακόμα κι εσείς αρχίζετε να πιστεύετε στα ψέματά σας. 

Υπάρχουν πολλών ειδών ψεύτες, αλλά ο καθένας τους κάνει το ίδιο πράγμα: παραπλανεί. Παραπλανεί για το δικό του συμφέρον ή για το συμφέρον της ομάδας του, και ποτέ δεν σκέφτεται ότι μια επιτυχία που πετυχαίνεται μέσω παραπλάνησης είναι ένα μελλοντικό χρέος με πολύ βαρύ φορτίο.

Η παραπλάνηση χρησιμοποιεί την αμφιβολία, το φόβο, το μίσος, τη ζήλια και την εκδίκηση και γεμίζει την αύρα σας με τέτοια δηλητήρια. Εκείνοι που έχουν παγιδευτεί μέσα σ'ένα μηχανισμό παραπλάνησης, βαθμιαία χάνουν όχι μόνο το μεγαλείο τους αλλά και την υγεία τους.

4.Μηχανιστική ομιλία. Στο στάδιο αυτό το άτομο δρα σαν μια μηχανή. Εκείνα που ελέγχουν την ομιλία του είναι οι παρορμήσεις ή οι τάσεις του. Τα αρνητικά συναισθήματα και οι θυμαπάτες του ελέγχουν τα λόγια του. Οι πλάνες, οι ματαιοδοξίες και οι συνήθειές του ελέγχουν το στόμα του. Σ'αυτό το στάδιο εκτίθεται κανείς στον κίνδυνο της ιδεοληψίας. 

Ακούστε πως μιλούν οι άνθρωποι και πως μεταδίδονται οι ειδήσεις. Παρακολουθήστε τα προγράμματα της τηλεόρασης και δείτε τη μηχανιστικότητα όλων όσων συμβαίνουν. Διαβάστε μερικές απ'τις εφημερίδες και προσπαθήστε να δείτε τη μηχανιστικότητα που τις διατρέχει, σελίδα με σελίδα. Κοιτάξτε μερικούς κήρυκες, πολιτικούς και διαφημιστές και θα κατανοήσετε επακριβώς το πως οι άνθρωποι τελικά αφέθηκαν να γίνουν σαν μηχανές, αντί να είναι αυτοελεγχόμενα άτομα.

Όσοι έχουν συνήθειες, χρησιμοποιούν την ομιλία τους σχεδόν εντελώς μηχανιστικά. Δεν σταματούν για να σκεφτούν. Τέτοια άτομα είναι τα καλύτερα θύματα στα χέρια εκείνων που γνωρίζουν την επιστήμη του χειρισμού και της εκμετάλλευσης.

Κάποτε ύστερα από ένα μεταμεσονύχτιο ταξίδι βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο. Μπήκαν τρεις νεαροί. Η ώρα ήταν 2.00πμ. Άρχισαν να μιλάνε και να χαχανίζουν. Ήταν η πιο μηχανιστική ομιλία που άκουσα ποτέ, μέσα στους καπνούς της μαριχουάνα. Όταν ορισμένες βίδες στον εγκέφαλό χαλαρώσουν εξαιτίας των συνηθειών μας, μιλάμε συνέχεια και νιώθουμε πολύ ευτυχείς αν δε λέμε τίποτα.

5. Υπνωτισμένη ομιλία ή ομιλία κάτω απ'την επιρροή του υπνωτισμού. 
Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μιλούν κάτω από ύπνωση και στην πραγματικότητα δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε. Οι άνθρωποι υπνωτίζονται μέσω του πόνου, της υπερβολικής ηδονής, του φόβου, καθώς επίσης και όταν αναισθητοποιούνται για κάποια εγχείρηση ή πάσχουν από μια επώδυνη ασθένεια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το μαγνητόφωνο στον εγκέφαλο καταγράφει όλες τις συνομιλίες που γίνονται γύρω του και αυτό συνεχίζεται από ζωή σε ζωή.

Έχουμε πολλά μαγνητόφωνα σε πολλά πεδία τα οποία μπορούν να ξαναπαίξουν μέσω της δύναμης του συνειρμού ή του συντονισμού. Επειδή ο αρχικά προγραμματισμένος κομπιούτερ διαταράσσεται μ'αυτό το τρόπο, το καθετί που κάνουμε μας φαίνεται σωστό. Όταν οι σοφοί ή οι δάσκαλοι μας προειδοποιούν για ορισμένα πράγματα, αρνούμαστε να τους ακούσουμε γιατί αναστατώνουν τους διαταραγμένους μηχανισμούς μας και μας προκαλούν πόνο.

Κάποια μέρα έφερα ένα σταμνί με φρέσκο νερό απ'το βουνό σε ένα φίλο μου. Ήπιε ένα κύπελλο και είπε, "Δεν μοιάζει με κανονικό νερό". Γι'αυτόν το κανονικό νερό ήταν γεμάτο από χλώριο και άλλα χημικά συστατικά. Όταν ο μηχανισμός σας καταστραφεί, σας δίνει αντίστροφη πληροφόρηση. Αυτό συμβαίνει στην ηθικότητα, την πνευματικότητά μας κοκ. Οι άνθρωποι κάνουν κάθε είδους πράξεις ενάντια στην ηθικότητα, στο όνομα της ηθικότητας. 

Η υπνωτισμένη ομιλία δεν ανήκει σε μας, ελέγχεται από άλλους. Ανήκει σε άλλους. Εγκλωβιζόμαστε σ'αυτή μέσω των ναρκωτικών, του αλκοόλ κτλ.

6. Η συκοφαντική ομιλία είναι επιβλαβής και καταστροφική και οδηγεί στην ιδεοληψία. Κάθε συκοφάντης βαθμιαία ανοίγει την πύλη του σε οντότητες οι οποίες τον καταλαμβάνουν και τον χρησιμοποιούν για καταστροφικούς σκοπούς.

Μέσω της συκοφαντίας αναστατώνουμε τον εσωτερικό κομπιούτερ μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε τελικά χάνουμε την παρόρμηση να είμαστε όμορφοι, καλοί και δίκαιοι και οι αδένες μας αρχίζουν να παράγουν δηλητήριο. Ο συντονισμός των κέντρων μας χάνεται και αρχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στους ψιθυριστές του κακού γύρω μας.

7. Η κακοήθης ομιλία φέρνει στον κόσμο την επιρροή των σκοτεινών δυνάμεων, οι οποίες τελικά καταλαμβάνουν το άτομο και το χρησιμοποιούν σαν ένα καταστροφικό, μολυσματικό και εκφυλιστικό παράγοντα στον κόσμο. Ένα τέτοιο άτομο δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να δει ομορφιά, καλοσύνη και δικαιοσύνη γιατί ο κομπιούτερ του έχει όχι μόνο διαταραχθεί, αλλά επίσης χρησιμοποιείται συνεχώς για να εκδηλώνει αναστάτωση, σύγχυση και ψέματα. 
Τέτοια άτομα τελικά χάνουν τη ψυχή τους.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία           elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: