Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ελαφρομυαλιά


Η ελαφρομυαλιά μπορεί να οριστεί ως μια κατάσταση του νου που ασχολείται με τα ακόλουθα:

1. Με την επιφάνεια της ζωής
2. Με εφήμερες αξίες, όπως τα αποκτήματα και την εμφάνιση
3. Με τα αποτελέσματα και με την επίδειξη
4. Με τις μορφές και με την επιφανειακή τους αξία
5. Με την ενασχόληση με τις απολαύσεις του κατώτερου ατόμου
6. Με την μη διείσδυση στο βάθος των αιτιών, της πραγματικότητας, ή των γεγονότων
7. Με το να μη σκέφτεται για το σκοπό της ζωής που μας δίνεται
8. Με το να μη σκέφτεται για το μέλλον, για την ψυχή του
9. Με το να μην έχει όραμα
10. Με το να μην προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του, με την πραγματικότητά του

Μπορείτε να δείτε ελαφρόμυαλους ανθρώπους παντού που είναι απασχολημένοι με την επιφάνεια και με τα σκουπίδια της ζωής. Είναι σαν ένα κομμάτι ξύλο που επιπλέει στην επιφάνεια του ωκεανού, ακολουθώντας την κατεύθυνση των ανέμων και των κυμάτων.

Ο Διδάσκαλος Μορύα λέει: «Πρωτίστως, προσέξτε την προδοσία και την ελαφρομυαλιά. Αλλά τι είναι η προδοσία; Για να διαπράξετε προδοσία, πρέπει να έχετε ελαφρομυαλιά. Λόγω της ελαφρομυαλιάς σας, δεν βλέπετε τις συνέπειες των ενεργειών σας. Δεν νοιάζεστε για τους ανθρώπους τους οποίους θα πληγώσει η προδοσία σας. Δεν σκέφτεστε το μέλλον σας. Σκέφτεστε μόνο να κερδίσει η τσέπη σας ή σκέφτεστε πώς να ικανοποιήσετε το μίσος και την εκδίκησή σας. Αποκαλύπτετε μυστικά που σας έχουν εμπιστευτεί, όπως εθνικά μυστικά, ομαδικά μυστικά, προσωπικά μυστικά και ακόμη και τιμαλφή που σας έχουν εμπιστευτεί· τα αφομοιώνετε, αλλά αρνείστε να τα δείτε.

Ο προδότης δεν εργάζεται ποτέ για το συμφέρον οποιασδήποτε πλευράς αλλά για τα δικά του συμφέροντα.

Ο προδότης ποτέ δεν προβαίνει σε προδοσία ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε αρετής. Είναι το αποτέλεσμα των φαυλοτήτων του, της ελαφρομυαλιάς και του εγωισμού που ελέγχει τις πράξεις του.

Η ελαφρομυαλιά εμποδίζει ένα άτομο να διατηρήσει την επαφή του με τον καπετάνιο του πλοίου - την ψυχή - και επειδή ο άνθρωπος στερείται κατεύθυνσης, ακολουθεί τις υποδείξεις των θυμαπατών του, των ψευδαισθήσεων, του εγώ και των απολαύσεων και οδηγεί το πλοίο στο βράχια.

Η ελαφρομυαλιά εμποδίζει ένα άτομο να δει τις συνέπειες των πράξεών του.

Η ελαφρομυαλιά σκοτώνει τους σπόρους του αισθήματος ευθύνης και του πνεύματος συνεργασίας.

Οι ελαφρόμυαλοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και ηγέτες τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων για την ματαιοδοξία τους. Υπήρξαν βασιλιάδες που κατέστρεψαν το έθνος τους και προκάλεσαν πόνο σε μεγάλα πλήθη εξαιτίας του εγωιστικού τους συμφέροντος.

Η ελαφρομυαλιά τυφλώνει τους ανθρώπους στις πραγματικές αξίες και στα ζητήματα του φωτός και τους κάνει να χάνουν το χρόνο τους με τα επουσιώδη.

Ένα ελαφρόμυαλο άτομο είναι ένα φυτό που δεν έχει ρίζες. Δεν έχει πρόσβαση στις ζωοδότριες ουσίες της γης ούτε ευαισθησία στην ενέργεια του ήλιου. Σπαταλάει το χρόνο του γελώντας και μιλώντας και αισθάνεται ευχαριστημένος με τις ειδήσεις των εγκλημάτων, των καταστροφών και των πολέμων, νομίζοντας ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με αυτά.

Ένας ελαφρόμυαλος άνθρωπος είναι σαν τον άνθρωπο που χτίζει το σπίτι του σε έναν κάμπο που πλημμυρίζει, και ζει στο σπίτι του με μεγάλη ικανοποίηση μέχρι να ξεκινήσει η πλημμύρα.

Ο ελαφρόμυαλος άνθρωπος δεν προσπαθεί ποτέ να συμβάλει στην αύξηση των αρχών της Ομορφιάς, της Καλοσύνης, της Δικαιοσύνης, της Χαράς και της Ελευθερίας στους κόσμους, και όταν συναντά τους εχθρούς αυτών των αρχών, αστειεύεται για τις αρχές.

Η ελαφρομυαλιά σχετίζεται επίσης με εκείνες τις καταστάσεις του νου στις οποίες ένας άνθρωπος δεν σκέφτεται τις συνέπειες της πίεσης που ασκεί στους άλλους και δεν λαμβάνει υπόψη τις μελλοντικές επιπτώσεις της πίεσης στο σώμα τους.

Μια από τις θεραπείες της ελαφρομυαλιάς είναι η ορθή προσμέτρηση των καταστάσεων. Μια άλλη θεραπεία είναι η ανάπτυξη της διορατικότητας και της προνοητικότητας. Μια άλλη είναι ο επιστημονικός διαλογισμός, ο οποίος αναπτύσσει αιτιώδη σκέψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν μόνο αποτελέσματα. Δεν ενδιαφέρονται για αιτίες. Αν οι άνθρωποι δεν αναπτύξουν βαθιά σκέψη και δεν ανακαλύψουν τα αίτια των γεγονότων και δεν τα εξολοθρεύσουν, τα γεγονότα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται για πάντα.

Μια άλλη θεραπεία για την ελαφρομυαλιά είναι η ανάπτυξη της ιεροπρέπειας. Η ιεροπρέπεια είναι μια κατάσταση της συνειδητότητας στην οποία ένας άνθρωπος σκέφτεται και ζει υπό το φως της σοφίας ενός Δασκάλου ή του Ηλιακού Άγγελου του ή της σοφίας ενός Μεγάλου Όντος. Η ιεροπρέπεια είναι μια κατάσταση ζωής με μεγαλύτερο φως.

Μια άλλη θεραπεία για την ελαφρομυαλιά είναι να δείτε τον πόνο και τα βάσανα στον κόσμο.

Είχαμε έναν ελαφρόμυαλο γείτονα. Ο πατέρας μου, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο, προσκαλούσε τον εν λόγω γείτονα στο νοσοκομείο δύο φορές την εβδομάδα και τον έπαιρνε να επισκεφτεί μερικούς από τους ασθενείς που υπέφεραν. Αυτός ο άνθρωπος σιγά σιγά άλλαξε και άρχισε να σκέφτεται, και προσπάθησε να δει τα βαθύτερα στρώματα της ζωής.

Μια μέρα η Μητέρα μου ρώτησε τον Πατέρα για ποιον λόγο προσκαλούσε αυτόν τον άνθρωπο κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο; Εκείνος χαμογέλασε και είπε: "Χρειάζεται θεραπεία, έχει μια ιδιαίτερη ασθένεια που χρήζει περίθαλψης". Και όταν η Μητέρα μου ρώτησε με έκπληξη ποια ήταν η ασθένειά του, ο πατέρας μου απάντησε: "Έλλειψη βάρους και βάθους". "Ποτέ δεν ξανάκουσα κάτι τέτοιο", είπε η Μητέρα.

Το βράδυ η μητέρα μου επέμενε να μάθει για αυτή την ασθένεια. Αυτή τη φορά ο πατέρας μου εξήγησε ότι όταν υπάρχει κάποια χαλαρή σύνδεση σε ορισμένους αδένες του κεφαλιού, γίνεται κανείς ελαφρόμυαλος και πέφτει σε ελαφρότητα.

Η Μητέρα μου ρώτησε περαιτέρω: "Προκαλείται από ιούς;" "Ναι, αλλά είναι αιθερικοί ιοί."

Τελικά η διαδικασία θεραπείας ήταν επιτυχής επειδή ο άντρας αυτός έγινε εθελοντής και ακολούθησε ορισμένες ιατρικές σπουδές και πρακτικές για να υπηρετήσει στο νοσοκομείο κάνοντας μια πολύ σκληρή δουλειά με χαρά και αγάπη.

Μια φορά είπε στον πατέρα μου: "Πριν δω τα δεινά των ανθρώπων, ήμουν ένας χαρούμενος ανόητος και η ζωή μου ξοδευόταν, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι υπάρχει ένα "ειδικό βάρος" μέσα μου".

Και ο πατέρας μου απάντησε: "Η αξία μας αυξάνεται όταν αφιερώνουμε τον εαυτό μας για να κάνουμε τους ανθρώπους να βλέπουν τις εσωτερικές τους δυνατότητες και αξίες".

Μια άλλη θεραπεία για την ελαφρομυαλιά είναι να κάνετε ένα άτομο να αντιμετωπίσει πολύπλοκα προβλήματα.

Όλες αυτές οι θεραπείες τελικά, μία προς μία, συναντούν τον άνθρωπο στο δρόμο της ζωής και προσπαθούν να τον θεραπεύσουν. Και η θεραπεία έρχεται όταν το άτομο καταλάβει την ελαφρομυαλιά του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Human Nature                     elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: